Zucchinipasta

Dagens middag! Köttfärsås med zucchinispagetti! Förvånansvärt nice faktiskt! Måste erkänna att jag hade mina tvivel i hur strimlad zucchini kan bli pasta? Men det kunde det visst! Det liknar pasta i konsistensen och smakar inget så det går lika bra som vanlig pasta så det kommer jag absolut fortsätta med! Mycket enkelt att göra också! Bara att riva med skalare och koka i en minut. Jag ska nog tom köra dem råa nästa gång så att volymen och tuggmotståndet bevaras. Det går också lika bra att ha qourn i köttfärssåsen istället för kött, det smakar inte heller någon större skillnad det är bara konsistensen som är lösare. Det som gör smaken är ju kryddorna och tillbehören, basvaror har ju oftast ingen direkt smak ändå om man tänker efter.
Och så var det denna lilla krabaten också! Det bästa mjölk alternativet hittills. Den hittade jag på Hemköp. Om ni undrar varför jag inte äter mjölk eller vetemjöl så är det pga att mjölkprotein och laktos (mjölksockret) är allergent och kan framkalla allergiska reaktioner i kroppen. Även om man inte märker en direkt märkbar allergisk reaktion i matsmältningen så kan dem yttra sig på olika sätt. Vilken annan allergi som helst skulle kunna vara pga mejeriprodukter (get och får kan dock funka) för det retar helt enkelt immunförsvaret och lymfsystemet. Det kan även yttra sig i hudproblem osv. Lika så är många allergiska mot vetemjöl. Det är ju knappast en slump att så många är allergiska mot just dessa livsmedel! Även om man inte är intolerant mot gluten så skapar det inflammationer, höjer blodsockret (humörsvängningar, trötthet, fettlagring osv), och försurar oss. Och det i sin tur leder till sjukdomar. Därför väljer jag bort det.