Raw food recept!

Bovete crunch med jordgubbar. Min "nya" home made yogi. Eko avokado och skogsbär mixat, blev precis som vanlig fet yogi. Men nyttig och mättande. Super!
Detta är alternativ till pasta som man kan ha till pesto eller vad som. Rödbet och zucchini pasta.
Hittad ett recept på en raw food sida som blev riktigt bra. Medelhavspaj som mestadels är baserad på nötter och frön och sen smaksatt med soltorkade tomater, kryddor och örter. Tillsammans med rå coleslow!
Josefine Juhlin och jag har tänkt börja med raw living food en period för att se vad effekterna blir. Jag tror starkt på det eftersom jag är naturvetenskapligt lagd. Det mest logiska jag hört om kost. Ännu mer än stenålderskost. -Enzymerna i maten liksom vi människor för om vi blir varmare än 42 grader. Dessa enzymer verkar i matspjälkningsystemet och är därför viktiga. Mjölksyra bakterier i fermenterad mat är också viktigt. Tarmarnas förmåga behövs för näringsupptag och immunförsvaret. Idag får vi inte i oss detta. -Bara naturliga och rena råvaror -Att blötlägga och grodda frön/nötter/baljväxter för att få liv på dem inaktiverade fröna och få dem befruktade av vatten. Då blir proteinerna basbildande. Alla proteiner är syrabildande.Så det ska inte ätas för mycket av. -Jag tror inte att vi är gjorda för att äta kött även om vi vant oss och anpassat oss för det. -Idag är vi för att bli mätta och fylla ut buken. Men faktum är att vi svälter pga näringsbrister. Vi bör äta mindre (eftersom mycket mat belastar kroppen) men mer näringsrikt. Veckan i Stockholm ändrade verkligen mina värderingar på mat och livet. Mat som medicin fick en ny betydelse och det känns skönt att om man vill överleva utanför systemet så kan man odla och gro sin egen mat och leva utan elektricitet, så länge man vet vad man måste få i sig och hur man konserverar.